Održan Sajam sporta u Lazarevcu


U organizaciji Sportskog saveza Beograda i Gradske opštine Lazarevac, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu, u Karađorđevoj ulici – pešačka zona danas je održan Sajam sporta Gradske opštine Lazarevac. Učešće na sajmu u Lazarevcu predstavljanjem svojih aktivnosti na štandovima duž Karađorđeve ulice uzeo je 21 sportski klub sa teritorije naše opštine.

Nakon intoniranja himne, prisutne su pozdravili predsednik opštine Bojan Stević i generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović. Sajam sporta u Lazarevcu otvorio je predsednik GO Lzarevac Bojan Stević koji je u svom obraćanju istakao značaj ovakvog događaja pre svega za decu školskog uzrasta koji su na ovom sajmu kroz promociju rada sportskih klubova imali priliku da se informišu i odluče za sport koji će trenirati putem demonstracije i pokaznih vežbi.

„Nadam se da će mnogi od vas predstavljati našu državu u sportu, stajati mirno kad se himna svira i držati ruku na grbu, jer ništa nema lepše nego predstavljati svoju zemlju. To ste imali priliku da vidite ovih dana i od košarkaša, Novaka Đokovića, odbojkaša i odbojkašica i iskreno se nadam da će Lazarevac dati buduće šampione i olimpijce u većem broju“, rekao je Stević obraćajući se prisutnim mališanima na otvaranju današnje manifestacije.

Više stotina dece lazarevačkih osnovnih škola je učestvovalo u posebnom segmentu sajma, aktivaciji Olimpijskog komiteta „Budi olimpijac“ gde su se kroz zanimljiv takmičarski program upoznali sa olimpijskim vrednostima, idejom olimpizma ali i znamenitostima Beograda.

Projekat opštinskih sajmova sporta ima za cilj uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta, jačanje timskog duha, stimulisanje školske omladine na redovno upražnjavanje fizičke aktivnosti.

Sajam sporta u Lazarevcu je drugi u nizu održanih opštinskih sportskih sajmova koji će se planiranom dinamikom u organizaciji Sportskog saveza Beograda do kraja godine realizovati na teritoriji svih 17 beogradskih opština.

www.lazarevac.rs