Aleksandar Baljak Oduševljava Čitatelje Novim Aforizmima u Knjizi „Nemam reči“

Knjiga „Nemam reči“ predstavlja izbor dve i po hiljade najboljih aforizama Aleksandra Baljka napisanih u proteklih šest godina

Arhipelag je nedavno objavio knjigu aforizama pod nazivom „Nemam reči“, autora Aleksandra Baljka, jednog od najznačajnijih pisaca u istoriji srpskog aforizma. Knjiga predstavlja izbor od dve i po hiljade najboljih aforizama koje je Baljak napisao u poslednjih šest godina.

Ovom knjigom, Baljak potvrđuje svoju reputaciju kao majstora aforizma, kombinujući lucidnu društvenu kritiku s jezičkim genijem. „Nemam reči“ pruža širok spektar izraza i tema, od političkih aforizama, preko kritike društva, književnosti i jezika, do filozofskih razmatranja i raskrinkavanja manipulacija u medijima i politici.

Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga, preporučuje čitanje Baljka, ističući razloge zašto ga čitaoci treba otkriti ili ponovo čitati. Ova knjiga se pridružuje prethodnoj Baljkovoj knjizi aforizama „Zidovi na horizontu“, koju je takođe objavio Arhipelag.

Aleksandar Baljak, osim što je nagrađivani aforističar, poznat je i kao antologičar aforizma. Sa sedam knjiga aforizama i tri antologije srpskog aforizma, Baljak je dobitnik brojnih književnih nagrada i prevodilac na nekoliko stranih jezika. Njegovi aforizmi se nalaze u mnogim domaćim i međunarodnim antologijama satire.

Foto: Pixabay