skadarlija

“Portal Skadarlija“ je beogradski internet-medij čiji je glavni cilj da predstavi duh, tradiciju i kulturu srpske prestonice kroz vekove, ali i da prikaže kulturne, edukativne i zabavne sadržaje koje danas nudi ova naša a svetska metropola u srcu Jugoistočne Evrope. Upravo taj spoj duge tradicije i modernog stila života zaslužan je za to što naš grad postaje sve poželjnija turistička destinacija koju poseti stotine hiljada stranaca godišnje.

Pred vama su raznovrsne priče, od aktuelnih dešavanja do legendi i anegdota, koje se vezuju za čuveni boemski kutak našeg velegrada – Skadarliju. Upoznajemo vas sa njenim kafanama, restoranima domaće kuhinje, klubovima… i otkrivamo šta je to što je u poslednjih nekoliko decenija čini magnetom za strane turiste, naročito one mlađe.

Osim informisanja o zanimljivoj istoriji ovog značajnog kulturnog jezgra i umetničkog inkubatora, ukazujemo vam i na interesantne činjenice o brojnim znamenitostima srpske prestonice. Otkrivamo i one manje poznate detalje iz života ličnosti koje su u prohujalim vekovima ostavile dubok trag u kulturnom, društvenom i političkom životu grada.

Svakodnevno pratimo vesti, dešavanja i sve promene koje se tiču funkcionisanja i razvoja srpske prestonice, bilo da je reč o infrastrukturnom, privrednom, naučnom, kulturnom ili  nekom drugom segmentu. Cilj nam je da promovišemo Skadarliju kao jedinstvenu turističku atrakciju, ali i da potencijalnim investitorima i stranim turistima predstavimo sve prednosti, vrednosti i lepote našeg glavnog grada u odnosu na druge metropole.

Naš tim

Milica-Mihajlovic-urednik

Milica Mihajlović

Direktor i glavni i odgovorni urednik portala

Impresum

Poslovno ime: Portal Skadarlija 1854 DOO Beograd

Generala Štefanika 27/6, Beograd-Voždovac

Urednik: Milica Mihajolović

Telefon: +381 648010672
e-mail: portalskadarlija@gmail.com

Izvršavanje obaveza koje Portal Skadarlija ima po odredbama Zakona o elektronskim medijima i Zakona o javnom informisanju i medijima i podzakonskim akatima donetim u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima, kontroliše Regulatorno telo za elektronske medije.
IN001271- broj dozvole.