Besplatne radionice za decu i mlade

Letnje radionice za decu i mlade iz Obrenovca, koje u okviru programa neformalnog obrazovanja realizuje Kancelarije za mlade opštine Obrenovac, uveliko traju. Više od 500 mladih Obrenovčana izrazilo je interesovanje da tokom ovog leta provede svoje slobodno vreme u sticanju znanja na jednoj od 12 radionica. Oslikavanje murala, izučavanje prvog srpskog instrumenta žigafona, upoznavanje sa našim gradom, važnim objektima, njihovom prošlošću i sadašnjošću, robotikom, izradom kratkog igranog filma, samo su neke od radionica koje se održavati i tokom avgusta meseca.

Boris Bogdanovski, načelnik odeljenja za informisanje i brigu o mladima je rekao da su besplatne radionice za decu i mlade, koje organizuje Kancelarija za mlade i Gradska opština Obrenovac u toku.
– Ono što je bitno je da su ove godine jako raznovrsne radionice. Pored umetničkih radionica i radionice murala imamo muzičke radionice, odnosno radionicu sviranja i izučavanja tradicionalnog srpskog instrumenta žigafona, imamo radionicu ”Ulicama Obrenovca” gde mladi uče o našem gradu – naveo je Bogdanovski.

– Posebno bih istakao kreativne radionice poput robotike i filmske radionice, gde naši mališani razvijaju svoje kreativne veštine i oblikuju svoje interesovanje ka ovakvim radionicama – izjavio je Bogdanovski i dodao da se ove godine na besplatne radionice tokom leta prijavilo više od 500 dece i mladih iz Obrenovca.

www.obrenovac.rs