Centar za kulturu „Vlada Divljan” obeležio 70 godina rada

Centar za kulturu „Vlada Divljan“ obeležio je sinoć prigodnim programom 70 godina postojanja i rada. Događaju u velikoj sali – Sceni „Stamenković“ prisustvovao je i predsednik Gradske opštine Miroslav Ivanović. Pozdravljajući sve prisutne, on je čestitao jubilej rukovodstvu Centra i svim zaposlenima. Ukazao je i na uspešan rad Centra poslednjih godina i na dobru saradnju sa Gradskom opštinom Palilula u brojnim akcijama i programima.

Na početku obeležavanja jubileja, prisutnima se obratio i direktor Centra za kulturu Ljubiša Đurović i napomenuo da 70 godina postojanja i rada ove opštinske ustanove kulture slikovito govori o njenom značaju i dostignućima u delatnosti kulture i obrazovanja. „Kvalitet i raznolikost ponuđenih programa i uglavnom pune sale publike a i korisnika edukativnih sadržaja, ukazuju da Centar uspešno ispunjava svoj zadatak“, rekao je Đurović.

Povodom obeležavanja jubileja izvedena je pozorišna predstava “Arhangelov vojnik”, koja je posvećena junaku iz Velikog rata, Mihailu Madžareviću.

www.palilula.org.rs