DRAGON’S FUEL u 10. Muzičkoj bašti Centra za kulturu Grocka

Poznati novosadski džez sastav DRAGON’S FUEL nastupiće u petak, 23. juna 2023. godine u 20 časova na letnjoj sceni Rančićeve kuće, spomenika kulture, u okviru jubilarne 10. MUZIČKE BAŠTE Centra za kulturu Grocka.

DRAGON’S FUEL je autorski sastav etabliran kao jedan od vodećih bendova savremene džez scene u Srbiji, u čijoj muzici se prepliću raznovrsni žanrovi – od afričke muzike, balkanskih ritmova do rokenrola i panka. Članovi benda „Dragon’s fuel“ su dugogodišnji akteri domaće muzičke scene, koji poseduju vrlo različita iskustva, muzičke afinitete i estetske smernice. Sastav čine Predrag Okiljević – tenor, saksofon, Dušan Petrović – saksofon, Marko Čurčić – bas gitara, Ivan Burka – marimba, vibrafon, udaraljke, Lav Kovač – bubnjevi, udaraljke.

Jubilarni muzički program 10. „Muzička bašta“ tokom 2023. godine na letnjoj sceni Rančićeve kuće nastavlja sa profilisanim konceptom koji publici donosi žanrovsku raznovrsnost, generacijske i stilske razlike među muzičarima, autorski pristup i multikulturalnost – kao najvažnije odlike programa. U programu učestvuju gosti iz zemlje i regiona, a publici se kao vid muzičke edukacije i popularizacije umetničke muzike, predstavlja muzika različitih žanrova, nedovoljno zastupljena u medijskom i javnom prostoru, sa akcentom na autentičnom, etno i autorskom izrazu.

Rančićeva kuća u Grockoj je nadaleko čuven po lepoti spomenik kulture od velikog značaja za našu zemlju, autentični varoški dom Beograda i Srbije s početka 19. veka. Skulptoralno oblikovano zdanje narodnog neimarstva beleži više od dva veka trajanja i četiri decenije kulturne namene, a svakom posetiocu daruje nezaboravnu atmosferu svog vanvremenskog sklada i spokoja. Varoška Rančićeva kuća, u kojoj „stanuje“ Centar za kulturu Grocka, raspolaže galerijskim prostorom opremljenim vitrinama, idealnim za postavke primenjene umetnosti, ali i prostranom baštom koja se koristi kao letnja muzička scena, radioničarski prostor i galerija na otvorenom.

Ulaz je slobodan. Dobro došli!

Jubilarna 10. „Muzička bašta“ realizuje se podrškom Grada Beograda – Sekretarijata za kulturu i GO Grocka.

www.grocka.rs