Džin Vik powered by Schweppes: Festival džina, koktela i ekološke svesti

Beograd je domaćin prvog festivala džina i koktela na bazi džina – Džin Vik powered by Schweppes. Ova ekskluzivna manifestacija ima za cilj da pruži posetiocima tri letnja popodneva i večeri ispunjena raznolikom ponudom industrijskih i craft brendova džina. Mesto dešavanja je plato kod Kalenića, a festival će trajati od 30. juna do 2. jula.

Na Džin Vik festivalu će biti prisutni poznati brendovi džina poput Buldoga, Botanista, Gordonsa, Tanqueraya, Old Pilotsa, Hendriksa i Finsburyja, ali i tri craft džina – Mr. Chura, Zločin i Kazan i Siner. Posetioci će imati priliku da istraže različite arome i ukuse ovih pića i uživaju u inovativnim koktelima koji su bazirani na džinu.

Osim bogate ponude džina i koktela, festival će posetiocima pružiti i nezaboravan doživljaj elektronske muzike. Poznati DJ-evi sa gradske klubske scene će se pobrinuti da atmosfera bude energična i plesna tokom celog događaja.

Za ljubitelje dobrog zalogaja, tu je i Jack Daniels burger bar, gde će posetioci moći da probaju odlične burgere koji će se savršeno upariti sa njihovim omiljenim džinom. U Coca-Cola zoni, očekuju ih autentične domaće kobasice koje će ih vratiti u detinjstvo svojim ukusom i mirisom.

Džin Vik powered by Schweppes festival takođe je poznat po svojim kampanjama za zaštitu životne sredine. On je jedan od prvih festivala u Evropi koji teži da smanji upotrebu plastične ambalaže. U saradnji sa kompanijom Ball Packaging Europe, festival će koristiti Ball Aluminium Cup – čaše napravljene od čistog aluminijuma. Ova inicijativa ima za cilj podizanje svesti o zaštiti životne sredine i značaju reciklaže za očuvanje naše planete.

Ulaznice za festival koštaju 250 dinara, što je cena Alu Ball čaše od čistog aluminijuma. Ove čaše se mogu reciklirati, a u njima će posetioci moći da konzumiraju svoja omiljena pića tokom festivala. Ulaznice se mogu kupiti na ulasku u festival.

Džin Vik powered by Schweppes festival je idealna prilika da se provede nezaboravan vikend ispunjen dobrim ukusima, muzikom i ekološkom svesti. Ne propustite priliku da posetite ovo jedinstveno dešavanje i uživate u vrhunskom iskustvu koje spaja ljubitelje džina, kreativne koktele i brigu o životnoj sredini.

Slike Opstina Vracar Instagram story i destilista.com