EKOLOŠKA EDUKACIJE VRAČARSKIH OSNOVACA

Gradska opština Vračar, u saradnji sa edukativnim centrom „Rota“, nastavlja da sprovodi kontinuiranu ekološku edukaciju učenika vračarskih osnovnih škola. U okviru realizacije projekta „Veliki mali ekolozi“ osnovci trećeg i četvrtog razreda škola sa Vračara će na zanimljiv način, kroz predavanje i radionicu, steći znanje na temu reciklaže, razgovarati o značaju očuvanja životne sredine i upoznati sa fondom zaštite divljih životinja.

Prva radionica održano je danas u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, a mališanima se pred početak obratio pomoćnik predsednika Gradske opštine Vračar Kosta Malović.

„Želimo da dodatno unapredimo znanje mališana o zaštiti životne sredine. Naš fokus je da ih edukujemo o važnosti reciklaže, naučimo kako se komunalni otpad odlaže i na koja mesta, koliko jedna kesa, limenka ili plastična ambalaža mogu da traju. Smatramo da će svoja današnje saznanja preneti svojim drugarima, roditeljima, braći i sestri, i tako širiti svest o važnosti zaštite životne sredne, a da će kroz primenu ovog znanja dati primer svom okruženju na koji način se čuva životno okruženje“, izjavio je Kosta Malović.

Projekat se sprovodi sa idejom da kroz edukativne radionice i igru mališani nauče o zaštiti prirode. Učenje o ekologiji motiviše decu da sa malim promenama svakodnevnih navika mogu podstaći velike promene u očuvanju planete.

www.vracar.rs