EKOLOŠKE EDUKACIJE ZA VRAČARSKE OSNOVCE

Projekat “Limenkica-ulaznica“ počeo je 30. oktobra i realizuje se u vračarskim osnovnim školama. Tema projekta je edukacija dece o reciklaži kroz kulturne sadržaje, na specifičan način, a sa ciljem podizanja svesti dece školskog uzrasta o važnosti zaštite životne sredine i unapređenje njihovih znanja o otpadu i reciklaži kroz kontinuirano izvođenje edukativnih programa za decu.

„Ovim projektom i aktivnostima u školama, želeli smo da na najefikasniji način utičemo na svest dece o pojmu reciklaže i da im ponudimo model u kome reciklažni materijal ima svoju vrednost izraženu u vrednosti reciklažne, društveno-odgovorne valute- ALU-COIN-a. Ovim aktivnostima utičemo da naši najmlađi, trajno stiču naviku i kulturu prikupljanja reciklažnog materijala“, izjavio je Kosta Malović, pomoćnik predsednika Gradske opštine Vračar.

Decu je pozdravio Dragi Lukić, član Veća Gradske opštine Vračar, zadužen za obrazovanje i izjavio da će Opština Vračar i ubuduće pružati podršku projektima koji se odnose na edukaciju dece o reciklaži i zaštiti životne sredine, jer ove oblasti predstavljaju važne temelje savremenog društva u kome živimo.

Učenici su donosili iskorišćene limenke u školu, i u zamenu za njih dobijali ulaznicu za predstavu. Na ovaj način deca su naučila da ne bacaju limenke, jer one imaju vrednost kada se recikliraju.

Projekat realizuje udruženje „Eko-art“, uz podršku Gradske opštine Vračar.

www.vracar.rs