Ekskluzivni obilasci Antičkog Singidunuma: Upoznajte značajna arheološka otkrića u Vlajkovićevoj ulici

U Vlajkovićevoj ulici u Starom gradu Beograda započeli su radovi na izgradnji podzemne garaže, ali pre toga je bilo neophodno izvršiti arheološka istraživanja na ovoj lokaciji, jedno od najznačajnijih na području Starog grada. Muzej grada Beograda je zadužen za ovu misiju kako bi arheološki nalazi sa ovog područja bili smešteni u prostorije muzeja, gde će biti tretirani u idealnim uslovima čuvanja i potom izloženi za javnost.

Kako bi svi zainteresovani sugrađani bolje upoznali ovaj značajan arheološki lokalitet Antičkog Singidunuma, opština Stari grad u saradnji sa Muzejom grada Beograda organizuje besplatne, stručno vođene obilaske ove lokacije. Lokacija se nalazi u delu jugoistočne nekropole koja počinje kod Trga Republike i završava se kod Vukovog spomenika.

Image

Svi zainteresovani sugrađani koji žele da prisustvuju ovim besplatnim obilascima mogu se prijaviti u Uslužnom centru GO Stari grad u Makedonskoj 42 (ulaz iz Nušićeve ulice), svakog radnog dana od 8,00 do 16,00 časova.

Ovi obilasci će omogućiti svim zainteresovanim građanima da nauče nešto novo o istoriji Beograda i da se bolje upoznaju sa Antičkim Singidunumom, jednim od najznačajnijih arheoloških nalazišta na području Starog grada. Takođe, ovim obilascima se daje prilika sugrađanima da vide arheološka otkrića koja će biti smeštena u Muzeju grada Beograda, kada se istraživanja na ovoj lokaciji završe.

Image

Organizatori ovih obilazaka pozivaju sve zainteresovane da se prijave i da prisustvuju ovom jedinstvenom kulturnom događaju, jer se radi o prilici da se sazna nešto novo o bogatoj istoriji grada Beograda.