Festival pasa svih rasa na Kalemegdanu

Beograd se ponosi što će ponovo biti domaćin spektakularnog događaja posvećenog našim četvoronošnim prijateljima. Na čuvenom „bregu za razmišljanje“ u prestonici Srbije, Fićir-bajiru, od 16. do 18. juna ove godine, održaće se jedinstveni Festival pasa svih rasa.

Pod nazivom „Ulični psi“, ovaj godišnji događaj, koji je već postao tradicija, biće još veći i bogatiji u poređenju sa prethodnom godinom. Opština Stari grad ponosno se pridružuje kao jedan od organizatora ovog izvanrednog festivala, koji okuplja ljubitelje pasa, vlasnike, veterinarske stručnjake, dresere, proizvođače hrane i predstavnike prihvatilišta za pse.

Cilj ovog jedinstvenog okupljanja je da podigne svest o neizmernom doprinosu i uticaju koje kućni ljubimci imaju na naš svakodnevni život. Posetiocima će biti pružene mnogobrojne aktivnosti na poligonima, takmičenja, interaktivne igre sa psima, profesionalno šišanje i doterivanje, sve to uz prisustvo stručnih veterinara, iskusnih dresera, predstavnika odgajivačnica, proizvođača hrane i prihvatilišta za pse, kao i pet šopova.

Festival će takođe biti prilika da čujete predavanja koja će se održati u okviru projekta „Mjau Vau Ekspert“, kojeg predstavljaju stručnjaci iz udruženja „Animal Rescue“ Srbija. Možete naučiti sve o odabiru i pravilnom negovanju pasa, kao i o njihovom pozitivnom uticaju na psihofizički razvoj dece. Poseban deo programa biće takmičenje komičnog karaktera za pse i njihove vlasnike pod nazivom „Temptation“.

Udomljavanje pasa će biti jedan od glavnih fokusa festivala i ove godine, u saradnji sa JKP „Veterina Beograd“. Ohrabrujemo sve posetioce da razmisle o pružanju doma nekom od naših ljubimaca koji čekaju na svoju sreću.

Najbolje od svega je što je ulaz na festival potpuno besplatan za sve posetioce i njihove četvoronožne prijatelje. Obezbeđena je i mapa festivala, kao i sve informacije o dešavanjima koja vas očekuju tokom ovog vikenda u Beogradu, koje možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici Festivala Ulični psi. Ne propustite priliku da budete deo ove nezaboravne manifestacije posvećene našim najvernijim drugarima – psima svih rasa. Vidimo se na Kalemegdanu!

Slika ljubimci.telegraf.rs