Folklorni festival u Ostružnici

U pitoresknom naselju Ostružnica, smeštenom na periferiji Beograda, građani će imati priliku da uživaju u autentičnom duhu srpskog folklora na već dobro poznatoj manifestaciji koja se održava svake godine. Ovog puta, Dom kulture će biti epicentar kulturnog zbivanja 28. oktobra 2023. godine, a spektakularni događaj „Festival folklora“ će zvanično započeti tačno u 18.00 časova.

Ponosni čuvari tradicije, KUD „Milomir Petrović“, KUD „Dimitrije Koturović“, KUD „Desanka Đorđević“, KUD „Milorad Pantić“ i KUD „Čukarica“, prirediće nezaboravne nastupe i prikazati bogatstvo narodnog stvaralaštva ovog kraja. Njihovi ansambli, obučeni u prelepe nošnje i izvodeći koreografije koje su prenosile generacije, sigurno će očarati prisutne svojom izuzetnom virtuoznošću.

Uz već poznate učesnike, ove godine će se na festivalu predstaviti i ansambl „Ima dana“, koji donosi dašak svežine u svet folklora svojim modernim pristupom i originalnim interpretacijama narodnih pesama i igara. Njihov dolazak obećava da će upotpuniti raznolikost programa i ponuditi publici nešto novo i iznenađujuće.

„Festival folklora“ u Ostružnici postaje ne samo prilika da se istraže duboko ukorenjeni kulturni koreni ovog područja, već i da se uživa u spoju tradicije i savremenih pristupa umetnosti. Ovaj događaj predstavlja idealan način da se proslavi nasleđe, razmeni iskustva i poveže zajednica kroz muziku, pesmu i igru.

Slika sajt opštine Čukarica