„Girl PoW3r“ – Podrška ženskom preduzetništvu i inovacijama u Web3 industriji!

U prepunoj sali Privredne komore Srbije juče, 24. aprila 2023, održan je još jedan „Girl PoW3r“ događaj sa ciljem osnaživanja žena za poslovanje u Web3 industriji. Fokus ovog puta bio je na ženama preduzetnicama koje žele da pokrenu ili unaprede svoje poslovanje koristeći blokčejn tehnologiju.

Program „Superklaster Odličan 3“ osnovan je sa ciljem da podrži žene u njihovim poduhvatima i usmeri ih na Web3 svet. U okviru projekta Srbija Inovira koji zajednički sprovode Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i ICT Hub, program je već organizovao niz predavanja i radionica koje su naišle na značajan odziv velikog broja žena različitih generacija i interesovanja.

Image

Događaj „Girl Pow3r“ počeo je predstavljanjem podrške Privredne komore Srbije ženskom preduzetništvu, a o tome su govorile Branislava Simanić, direktorka sektora za preduzetništvo PKS i Iva Vuksanović, viša savetnica za SMEs PKS. Obe su naglasile značaj kontinuirane edukacije i neophodnosti konstantnog učenja, usavršavanja i sticanja novih veština, naročito u današnjem vremenu savremenih informacionih tehnologija, digitalizacije poslovanja i menjanja životnih i poslovnih navika.

Uvod u segment Design Thinking dale su Marijana Gligorić, vlasnica softverske agencije BrigIT i Glorija Martinović, menadžerka Superklastera Odličan3, dok su u panel diskusiji govorile Jelena Marić, osnivačica platforme HES.rs, i Irina Stojanović, osnivačica PhotoGrid i ArtMart platforme.

Image

„Girl PoW3r“ događaj je bio ispunjen raznovrsnim edukativnim i praktičnim sadržajem i bio je nova prilika za upoznavanje i razmenu iskustava, ali i podsticanje veće uključenosti žena u IT preduzetničke vode.

Slike preuzete sa Instagram profila hes express