Gradska opština Obrenovac i ove godine sprovodi program ”Matursko leto”


Gradska opština Obrenovac preko Kancelarije za mlade ove godine realizuje projekat ”Matursko leto”. 2017. godine po prvi put najbolji studenti i učenici završnih razreda srednjih škola letovali su na najatraktivnijim destinacijama zahvaljujući Gradskoj opštini Obrenovac, a u okviru projekta ”Matursko leto”, koji je postao i stalni program namenjen mladima. Ove godine na grčkim ostrvima Zakintos i Krf letovaće 130 najboljih maturanata i studenata koji su aplicirali za studentske nagrade, a ove godine ih nisu dobili.

Prva grupa putnika krenuće 10. jula na ostrvo Zakintos, dok će druga grupa putovati 21. avgusta na ostrvo Krf.
Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević istakao je, da je realiacijom ovog projekta Gradska opština Obrenovac nagradila najbolje studente i maturante za postignute rezultate tokom prethodnih godina školovanja.


Načelnik odeljenja za informisanje i brigu o mladima Boris Bogdanovski ovom prilikom naglasio je da će kroz program putovanja, studenti i maturanti imati priliku da upoznaju kulturu Grčke, a posebno kulturno-istorijski značaj spomenika na ostrvu Krf.


– Sa predstavnicima agencije dogovorili smo svakodnevne izlete za naše mlade, a sve to o trošku Grdske opštine Obrenovac. Ovim pokazujemo da Gradska opština Obrenovac i Kancelarija za mlade vode računa o mladim ljudima, nagrađujemo ih i tokom cele godine kontinuirano sprovodimo najrazličitije programe namenjene mladima, kao što su kursevi stranih jezika, it kursevi, letnje i zimske radionice – naveo je Bogdanovski.

www.obrenovac.rs