Humanitarna akcija za Mihajla i Vuka

U svim „Skroz dobrim pekarama” u Srbiji u petak 14.7.2023. biće organizovana humanitarna akcija „Limunada za Mihajla i Vuka”. Akcija je organizovana u saradnji sa Fondacijom „Budi human”.

Kupovinom limunade po ceni od 80 dinara zainteresovani građani doniraju novac za lečenje Mihajla i Vuka. Sav prihod od prodate limunade na taj dan biće uplaćen za Mihajla Kotrlju i Vuka Arapovića.

Mihajlo je po rođenju intubiran, dobija generalizovane konvulzije kao posledicu moždanog krvarenja, koje se ponavljaju u više navrata i u narednim danima, a trećeg dana iz porodilišta je preveden u Institut majka i dete, gde na odeljenju intezivne nege nastavlja borbu narednih mesec dana.

Sa 6 meseci starosti dobija epilepsiju i dijagnozu Westov sindrom, a sa nepunih godinu dana dobija i dijagnozu cerebralna paraliza.

Do sada je različitim terapijama i vežbanjem postignuto da Mihajlo sedi sam, a sa 2 i po godine i da propuzi, ali usled velikog spazma (hipertonija) u donjim ekstremitetima, Mihajlo još uvek ne uspeva da stoji ni da hoda samostalno.

Sredstva su potrebna za operaciju, putne troškove, za svakodnevne intenzivne fizikalne terapije, defektološke i logopedske terapije, ortopedsko-neurološke rehabilitacije, banjsko lečenje, hidroterapije, hipoterapije, specijalističke preglede i ortopedska pomagala, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Više na: https://www.budihuman.rs/korisnik/1513/mihajlo-kotrlja

Vuk je rođen 26.06.2019. godine u Beogradu, a usled prevremenog porođaja doživeo je asfikciju (nedostatak kiseonika) gde je reanimiran i stavljen na respirator, zatim prebačen na Institut za neonatologiju Kliničkog centra Srbije.

Dvadesetog dana života Vuku se stanje naglo pogoršalo. Iznova je reanimiran i vraćen na respirator. Lekarskim analizama je utvrđen citomegalo virus detektovan u urinu. Uspostavljena mu je i dijagnoza, cerebralna paraliza.

Sredstva su mu potrebna za lečenje u zemlji i inostranstvu, za operativne zahvate, specijalističke i kontrolne preglede, rehabilitacije u banjskim uslovima, fizikalne tretmane, za ortopedska pomagala, defektološke i logopedske tremane, laboratorijske analize, tretmane matičnim ćelijama kao i za putne troškove i smeštaj.

Više na: https://www.budihuman.rs/korisnik/1154/vuk-arapovic

Pomozite Mihajlu i Vuku da ozdrave i dobiju šansu da žive kao sva zdrava deca tako što ćete podeliti sa ostalima ovu humanitarnu akciju i kupiti limunadu u petak 14.07.2023. u nekoj od „Skroz dobrih pekara” u Srbiji.

www.zvezdara.rs