JUBILARNI ”ZEMUN FEST H”

Organizatori jubilarnog izdanja ”Zemun festa H”, čiji su pokrovitelji i ove sezone Gradska opština Zemun i Grad Beograd, pripremili su od 23. do 27. avgusta bogat petodnevni besplatan program za građane svih uzrasta.

Ceremonija otvaranja prvobitno filmskog festivala, pokrenutog 2013. godine s idejom da kao bioskop na otvorenom nadoknadi nedostatak sala za filmske projekcije u Zemunu, biće održana u Gradskom parku u 20 časova. Koncert filmske muzike Kvarteta ”Rocher” uvešće filmofile u premijeru hita ovogodišnjeg Kanskog festivala, filma ”Žan Di Bari”, sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi.

Dela nove produkcije studenata iz Beograda, Cetinja i Novog Sada – ”Festival studentskog filma”, ali i ”Northern Comfort”, ”Broker”, kao i premijerno dve epizode nove serije ”Tunel” Petra Ristovskog biće prikazane na Magistratskom trgu.

U godini jubileja, ”Zemun fest H” imaće ”Dečiju zonu” u Gradskom parku, ”Festival ulične umetnosti” na Zemunskom keju, a na istoj lokaciji će od 24. do 27. avgusta nastupiti grupe ”Red Danger”, ”Partibrejkers”, ”Van Gog” i legendarna ”Ju grupa”.

Više informacija na https://www.facebook.com/zemunfest

www.zemun.rs