KONCERT „CAREVAC NA VRAČARU“

Koncertom „Carevac na Vračaru“ otvara se manifestacija „Dani evropske kulturne baštine na Vračaru 2023“, koja predstavlja deo velike evropske manifestacije koja čuva i promoviše raznolikost kulturnog nasleđa. Koncert će se održati u četvrtak, 7. septembra, sa početkom od 19 časova, na platou ispred Hrama Svetog Save, a manifestaciju će otvoriti član Veća Gradske opštine Vračar Dragi Lukić.

U programu učestvuju istaknuti vokalni solisti Danica Krstić i Aleksandar Tirnanić, muška pevačka grupa „Srpski božur“ iz Ribaševine i violinistkinja Ena Bojić, pobednica ovogodišnjeg takmičenja „Carevčevi dani“. Učesnike prati Narodni orkestar Radio-televizije Srbija pod dirigentskom palicom Vlade Panovića. Voditelj programa je glumac Milan Milosavljević.

Ova jedinstvena kulturna manifestacija održava se svakog septembra na Vračaru u čast čuvenog violiniste Vlastimira Pavlovića Carevca. Vrhunski violinista i vrsni poznavalac narodnog melosa zadužio je našu kulturu pre svega osnivanjem i vođenjem Narodnog orkestra Radio Beograda. Carevac je bio pravnik po obrazovanju, ali je violina i izvorna narodna muzika prevagnula.

Pozivamo građane da prisustvuju ovoj značajnoj kulturnoj manifestaciji na Vračaru. Vidimo se na koncertu!

www.vracar.rs