Konkurs za dodelu književne nagrade ‘Isidora Sekulić’ za 2022. godinu otvoren: prilika za afirmaciju domaće književnosti“

Uzbudljiva vest stiže iz Gradske opštine Savski venac, koja sa zadovoljstvom objavljuje konkurs za dodelu književne nagrade „Isidora Sekulić“ za 2022. godinu.

Ova prestižna nagrada dodeljuje se za značajna dostignuća u književnim žanrovima kojima se bavila Isidora Sekulić, a uslovi konkursa su jasni i precizni.

Delo koje se predlaže za nagradu mora biti napisano na srpskom jeziku i objavljeno u Srbiji u periodu od 01.01.2022. do 31.12.2022. godine. Takođe, neophodno je da delo predstavlja značajno dostignuće u književnim žanrovima kojima se bavila Isidora Sekulić.

Interesantno je da predlagači kandidata za nagradu mogu biti izdavači, kulturne i druge ustanove, organizacije i udruženja, grupe građana, pojedinci i članovi žirija nagrade.

Sve zainteresovane strane pozivaju se da svoje predloge književnih dela koja konkuriraju za nagradu dostave u tri primerka najkasnije do 03.04.2023. godine.

Ova književna nagrada predstavlja priliku za afirmaciju domaće književnosti i podstrek za autore da nastave da stvaraju značajna dela u duhu Isidore Sekulić, jedne od najvećih srpskih književnica 20. veka.

Dodatne informacije putem telefona : 2061- 887 ili 2061-766

Photo www.savskivenac.rs