Muzičko-filmski festival na otvorenom “Letnji dan – Matija Ban”

Ovogodišnji muzičko-filmski festival na otvorenom “Letnji dan – Matija Ban” biće održan 7. i 8. jula 2023. na letnjoj sceni u parku na Banovom brdu, u Požeškoj ulici. Ovaj porodični festival, koji po sedmi put organizuje Turistička organizacija Čukarica, omiljeno je mesto susreta stanovnika naše prestonice svih generacija.

Festival počinje u petak, 7. jula, projekcijom nastavka kultnog filma „Munje“ sa početkom u 20.30 časova u letnjem bioskopu na otvorenom.

U subotu, 8. jula, u 19.30 časova za najmlađe posetioce biće priređena dečja predstava sa animacijom, dok je u 20.30 časova, za veliko finale ovogodišnjeg festivala, organizovan koncert Lene Kovačević i Bojana Marovića.

Posetioci će biti u prilici da na platou ispred OŠ „Josif Pančić” u Požeškoj ulici pogledaju dokumentarnu izložbu „Pisma sa Banovca” autora Predraga Peđe Milojevića. Postavka je posvećena velikanu po kojem je Banovo brdo dobilo ime, na panoima će biti prikazani najznačajniji podaci iz biografije Matije Bana, a mogu se pročitati i primeri na koji način Čukaričani čuvaju sećanje na ovog pisca i diplomatu.

Ulaz na sve programe festivala “Letnji dan – Matija Ban” je besplatan.

www.cukarica.rs