Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu organizovao tribine za učenike i roditelje pod nazivom ‘Pametno i bezbedno’

U Osnovnoj školi „Stevan Dukić“ na Karaburmi održane su tribine pod nazivom „Pametno i bezbedno“, koje je organizovao Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu uz podršku Kancelarije za mlade Gradske opštine Palilula. Cilj ovih tribina bio je da se deci i roditeljima skrene pažnja na opasnosti koje vrebaju na internetu, ali i da se naglasi važnost mera zaštite.

Image

Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu, koji je pri Ministarstvu informisanja i telekomunikacija uspostavljen 27. februara 2017. godine, predstavlja prvi i jedini institucionalni mehanizam u regionu koji se bavi prevencijom i reagovanjem na ugrožavanje dece u digitalnom okruženju. Građani mogu besplatno da se obrate na broj telefona 19833 ili putem onlajn platforme Pametno i bezbedno.

U ime Gradske opštine Palilula, prisutne je pozdravio član Veća Aleksandar Karadžić, ističući značaj ovakvih tribina za podizanje svesti o bezbednosti dece na internetu.

Slike preuzete sa Facebook stranice Opštine Palilula