NASELJE ŠANGAJ U ZEMUNU DOBIJA PRIKLJUČKE ZA VODU

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević i predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić, sa saradnicima, obišli su 9. novembra ulicu Velike međe Nova 21, u kojoj se odvijaju radovi na priključenju domaćinstava na vodovod. Reč je, naime, o završnim radovima na izgradnji 21,5 kilometara vodovodne mreže, kojom je obezbeđeno oko dve hiljade priključaka u naselju Šangaj.

”U ovom naselju postoje nekoliko ulica gde su se u međuvremenu u svoje kuće uselile porodice i želim da vam kažem da će, čim tekući radovi budu okončani, biti pokrenute potrebne procedure kako bi se uradila dodatna vodovodna mreža”, rekao je predsednik Kovačević, koji je dodao da će biti rešen i problem u vezi sa eksproprijacijom zemljišta kako bi dve merno-regulacione stanice, u Ugrinovcima i na auto-putu, mogle da napajaju naselje Šangaj gasom.

Takođe, na inicijativu Gradske opštine Zemun počeli su radovi na proširenju groblja u Ugrinovcima i u toku su procedure za izgradnju novog groblja u Batajnici, na koje se dugo čekalo.

Šapić je najavio da će od Kvantaške pijace do ulaska na Pupinov most raskrsnice biti regulisane kružnim tokom. Ova vrsta saobraćajne regulacije biće urađena i duž Batajničkog druma, koji će istovremeno biti proširen za dve trake u oba smera.

U razgovoru sa okupljenim građanima predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević je odgovorio na sva pitanja u vezi sa komunalnim problemima.

Predsednik Gradske opštine Zemun najavio je nove radove u Batajnici, poput rekonstrukcije kompletnog kolovoza u Ulici majora Zorana Radosavljevića, u dužini od tri kilometra.

Gradska opština Zemun je pokrenula niz projekata važnih za Batajničane, kao što su uređenje centra naselja, rekonstrukcija unutrašnjih saobraćajnica, dovršetak radova na komunalnoj infrastrukuri i izradnja nove Zdravstvene stanice sa duplo većim kapacitetima.

www.zemun.rs