Obeležavanje Godišnjice Varovničke Bitke: Sećanje na Herojski Čin u Mladenovačkoj Istoriji

U petak, 8. decembra, Gradska opština Mladenovac sa ponosom će obeležiti godišnjicu Varovničke bitke, značajnog događaja u lokalnoj istoriji koji odražava hrabrost i heroizam zajednice. Centralna svečanost, koja će se odvijati na Varovnicama, planirana je da počne u 11 časova.

Ovaj svečani događaj započeće služenjem parastosa, simboličnog čina kojim se odaje počast poginulima u Varovničkoj bitci. Svečanost će biti obogaćena kulturno-umetničkim programom, pružajući priliku zajednici da se okupi i deli u sećanju na herojski čin svojih predaka.

Varovnička bitka, duboko ukorenjena u lokalnoj istoriji Mladenovca, predstavlja važan trenutak odbrane i hrabrosti. Ovaj događaj se pamti kao simbol zajedništva i otpora, a obeležavanje godišnjice ima poseban značaj za sve građane Mladenovca.

Pozivaju se svi sugrađani da se pridruže centralnoj svečanosti na Varovnicama i zajedno odaju počast junacima koji su hrabro stali u odbranu svoje zajednice. Kroz parastos i kulturno-umetnički program, ova godišnjica će se pretvoriti u priliku za očuvanje sećanja na Varovničku bitku i afirmaciju vrednosti hrabrosti i jedinstva u istoriji Mladenovca.