OBELEŽEN DAN OPŠTINE VRAČAR

U prisustvu velikog broja gostiju, prijatelja i građana Gradska opština Vračar obeležila je u subotu, 14. oktobra svoj praznik Dan opštine. Svečanost je otvorena numerama „Čini mi se dušo moja da je Srbija“ kompozitora Stanislava Biničkog i „Srpkinja“ Isidora Bajića, u izvođenju Hora Hrama Svetog Save.

Prisutnima se obratio domaćin svečanosti predsednik Gradske opštine Vračar akademik prof. dr Milan A. Nedeljković, koji je predstavio rezultate rada u 2023. godini i planirane projekte za 2024. godinu.

„Ponosno mogu da kažem da smo u protekloj godini ostvarili značajan napredak i brojne uspehe. Najpre, izdvojio bih sanaciju tri predškolske ustanove i renoviranje dve osnovne škole, čime smo obezbedili bolje uslove za odrastanje i obrazovanje naše dece. Takođe, renovirali smo dva najveća parka i preko 30 ulaza i unutrašnjosti zgrada. Istakao bih i da smo sanirali kolovoze duž pet ulica: Maksima Gorkog, Krunske, Mileševske, Nevesinjske i Cara Nikolaja II, i time unapredili saobraćajnu infrastrukturu i bezbednost naših građana“, izjavio je prvi čovek Opštine Vračar.

Govoreći o planiranim projektima predsednik Nedeljković je najavio izgradnju nove predškolske ustanove u Šumatovačkoj ulici, rekonstrukciju Kalenić pijace, koja će postati moderna pijaca sa boljim uslovima, kako za prodavce, tako i za kupce, izgradnju sportskog kompleksa na Južnom bulevaru sa otvorenim bazenom, pokretnim krovom i multifunkcionalnom dvoranom, kao i javne podzemne garaže u Skrelićevoj ulici.

„Ponosno mogu da izdvojim brojne kulturne i zabavne manifestacije koje smo organizovali tokom 2023. godine – Bazar na Vračaru, Dečije kulturno leto na Vračaru, Džin week, Wine market, Burgeraj, Pozorišna scena na Kaleniću i mnoge druge. Ove manifestacije ne samo da su obogatile naš kulturni život, već su i omogućile našim građanima i posetiocima da se druže i uživaju“, zaključio je akademik prof. dr Milan A. Nedeljković.

Nakon prezentacije ostvarenih rezultata i planova publici se predstavio glumac i prvak drame Beogradskog dramskog pozorišta Milorad Miki Damjanović, koji je izveo deo autorskog poetsko-muzičkog kabarea „Čeznem da vam kažem“. Svečanost je završena nastupom hora Hrama Svetog Save i kompozicijom„Ovo je Srbija“.

www.vracar.rs