Obilazak radova na izgradnji atletskog stadiona

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda, obišao je danas, sa predstavnicima Gradske opštine Obrenovac i Grada Beograda, radove na izgradnji atletskog stadiona u Obrenovcu.

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda je istakao izuzetnost pozicije na kojoj se gradi atletski stadion.

– Ako pogledate ovu poziciju sa hotelom, zatvorenim bazenom, akva parkom koji će biti gotov do proleća, atletskim stadionom, sa prirodnjačkim muzejom koji se nalazi preko puta ulice. Ja mislim da će ovo biti jedan od najlepših delova grada Beograda. Ukoliko napravimo infrastrukturu i ukoliko obezbedimo neke druge infrastrukturne stvari u samom mestu, mislim da će život u Obrenovcu, Lazarevcu, Barajevu biti objektivno kvalitetniji od života u urbanim sredinama – naveo je Šapić.

Miloš Stanojević, predsednik Gradske opštine Obrenovac je rekao da je idejno rešenje za izgradnju atletskog stadiona proisteklo isključivo iz potreba sportista.

– Ako uzmemo u obzir da u Beogradu nema puno atletskih stadiona, ovo je potreba ne samo Obrenovca već i Beograda. Grad Beograd zaslužuje jedan ovakav objekat kako bi sportisti mogli da obavljaju svoje aktivnosti i da se pripremaju za svoja takmičenja – kazao je Stanojević.

– Ono što je bitno je da ćemo istrajati u tome da dođemo do samog završetka objekta. Imamo već spremne ideje koje ćemo moći da kandidujemo Gradu Beogradu i da nastavimo istim ovim tempom – izjavio je Stanojević i zahvalio se predstavnicima Grada Beograda.

Miroslav Čučković, Grad Beograd je poručio da će se u sklopu atletskog stadiona nalaziti i tri fudbalska terena, kao i rasveta kako bi se stadion koristio noću.

– Ponosan sam na činjenicu da ćemo ovde moći i da organizujemo međunarodne atletske skupove. Ovde ćemo takođe namestiti i montažne tribine tako da će građani Obrenovca biti na tim atletskim mitinzima i to je onaj san koji će se desiti za dve godine – rekao je Čučković.

Slobodan Branković, direktor Atletskog saveza Srbije naglasioo je da je opština Obrenovac iznedrila mnoge talente koji su postigli značajne rezultate u atletici i da su građani ove opštine zaslužili da dobiju jedan ovakav stadion.

www.obrenovac.rs