ODRŽAN DRUGI ”FESTIVAL ETNO ROŠER”

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun i Sekretarijata za kulturu grada Beograda, a u organizaciji Muzičke institucije Rošer održan je 9. decembra Drugi Festival etno Rošer (FER) u prepunoj sali Doma vazduhoplovstva.

Stručni žiri u sastavu Biljana Krstić, prof. dr Dimitrije Golemović, mr Mirjana Drobac, Nikola Rackov i Silvana Grujić izabrao je između osam etno grupa pobednike Drugog Festivala etno Rošer.

Za najbolju pevačku grupu u konkurenciji od osam, koje su nastupile u takmičarskom delu, Ženska pevačka grupa ”Etna” – KUD ”Carza” iz Apatina proglašena je za najbolju, prošlogodišnji pobednik Ženska pevačka grupa ”Milojke” Folklornog ansambla ”Dukat” iz Stare Pazove osvojila je drugo mesto, dok je treće pripalo Ženskoj pevačkoj grupi KUD ”Krajina” iz Beograda.

Osnivač i direktor Muzičke institucije Rošer Dejan Rokvić uručio je diplome pobednicima i podsetio prisutne da je deo strategije akademskih muzičara okupljenih u Rošer dodatna promocija srpske folklorne tradicije, kulture i interesovanja za bavljenje etno muzikom kod izvođača, ali i publike.

Nastupili su još i Mlađa ženska pevačka grupa KUD ”Soko” iz Inđije, Ansambl ”Zora”, Fakulteta za obrazovanje učitelja i vaspitača iz Beograda, Muška pevačka grupa ”Sremci” – KUD ”Slavko Gajin” iz Vojke, Starija ženska pevačka grupa – KUD ”Soko” iz Inđije i Muška pevačka grupa ”Oroz” – KUD ”Carza” iz Apatina.

Nagrađena pevačka grupa nastupiće sa Muzičkom institucijom Rošer naredne godine.

Van takmičarskog programa nastupila je Pevačka etno grupa ”Zlatnik” iz Beograda, a kratki koncert filmske muzike u etno maniru održao je Rošer etno bend sa solistima Jovanom Zukanović i Nemanjom Guzijanom.

www.zemun.rs