Održan IX Internacionalni dragon boat festival na Adi Ciganliji

Proteklog vikenda na Adi Ciganliji održan je IX Internacionalni dragon boat festival u organizaciji Srpskog dragon boat saveza, a uz podršku Gradske opštine Čukarica i JP “Ada Ciganlija”. Pored festivala, po peti put održan je i EDBF Euro kup, u saradnji sa Evropskom dragon boat federacijom.

Na takmičenju je učešće uzelo više od 350 takmičara iz 12 klubova, a pored domaćih ekipa iz Srbije nadmetali su se i klubovi iz Velike Britanije, Rumunije, Turske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Izraela, Ukrajine i Moladvije.

Na samom početku, prisutne su pozdravili predsednik Srpskog dragon boat saveza Niko Cuca i potpredsednica Evropske dragon boat federacije Ana Sokratos, a manifestaciju je svečano otvorio predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić.

„Veliko mi je zadovoljstvo da vas pozdravim u ime Gradske opštine Čukarica, koja ovu manifestaciju, koja se održava po deveti put na našoj Adi Ciganliji, podržava dugi niz godina. Posebno me raduje činjenica što je festival zmajevih čamaca okupio više od 350 takmičara iz 8 zemalja, što je pravi pokazatelj da Srpski dragon boat savez uspešno neguje sportski duh i zajedništvo. Gostima iz inostranstva želim puno uspeha na predstojećem takmičenju, kao i da nađu vremena da osim našeg Beogradskog mora – Ade Ciganlije, posete i ostale znamenitosti naše opštine i prestonice i da uživaju u tradicionalnom srpskom gostoprimstvu“, poručio je predsednik Kolarić naglašavajući da je ponosan što je Srpski dragon boat savez pravi ambasador naše zemlje i što naši veslači zmajevih čamaca uspešno osvajaju nagrade na internacionalnim takmičenjima.

Kolarić je poželeo takmičarima da trke proteknu u fer plej-u, sportskoj atmosferi i da ne zaborave da nije važno samo da ponesu najviša odličja, već da steknu i nova prijateljstva.

Takmičari su se nadmetali u trkama malih i standardnih “zmajevih čamaca” u muškoj, ženskoj i miks kategoriji. U subotu su bile na programu trke na distanci od 500 metara, dok su se u nedelju takmičari nadmetali u trkama na 200 metara.

www.cukarica.rs