Održan Sajam zapošljavanja na Čukarici

Sajam zapošljavanja, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje i Gradske opštine Čukarica, održan je danas u prostoru opštine Čukarica. Svoju ponudu slobodnih radnih mesta predstavilo je 44 učesnika, a u ponudi je bilo pviše od 1050 radnih mesta različitih profila zanimanja.

Sajam zapošljavanja na Čukarici otvorili su predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić i zamenik direktora Filijale Beograd Nacionalne službe za zapošljavanje Siniša Knežević.

„Poštovani učesnici, dragi sugrađani, dobar dan i dobro došli na još jedan Sajam zapošljavanja koji Nacionalna služba – Filijala za grad Beograd i odsek Čukarica organizuju u našoj opštini. Zajedno sarađujemo sa željom da na jednom mestu okupimo poslodavce koji imaju slobodna radna mesta i naše sugrađane koji žele da nađu posao adekvatan njihovim veštinama i sposobnostima. Verujem da smo dao sada u tome i uspeli, što pokazuju i uspešni sajmovi koje smo u proteklom periodu organizovali, a na kojima su mnogi naši sugrađani našli posao, a poslodavci kvalitetne radnike“, rekao je predsednik Kolarić izrazivši zahvalnost Nacionalnoj službi na izuzetnoj saradnji.

Otvaranju Sajma prisustvovali su i predsednica Skupštine Lidija Jovanović, pomoćnik predsednika Jovica Gostojić, član Veća Slaviša Šotra i rukovodilac Odseka Čukarica Nacionalne službe za zapošljavanje Tatjana Mijušković.

Obraćajući se prisutnima Siniša Knežević je podsetio da su na Sajmu organizovane i prezentacije o javnim pozivima i konkursima koje organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje, kao i o obuka za aktivno traženje poslova, i napomenuo da će posle današnjeg Sajma naredni biti održan u Surčinu.

Poslodavci su predsatvili slobodna radna mesta za različite struke i profile zanimanja, tako da su u ponudi bili poslovi vozača, komercijaliste, medicinskih sestara i tehničara, negovateljica, poštara, dostavljača, a bilo je posla i i za diplomirane mašinske inženjere i tehnologe. Pored ponude poslova, zainteresovani su imali prilikuda dobiju korisne informacije, neophodne za pisanje radne biografije i adekvatno predstavljanje poslodavcu.

www.cukarica.rs