ODRŽAN ZEMUNSKI DAN PORODICE I SVEČANO OTVORENI TERENI U SAVE BURIĆA

U Ulici Save Burića Gradska opština Zemun je u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama renovirala postojeći sportski teren, uredila dečije igralište i obnovila teretanu na otvorenom. Sportski centar zvanično su 30. maja, na Zemunski dan porodice otvorili predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević sa saradnicima i sportisti Dejan Tomašević, Aleksandar Karakašević i Milan Borjan, a održan je i bogat kulturno-zabavni program.

”Opština Zemun nastoji da ravnomerno razvija sva svoja naselja. Izašli smo u susret sugrađanima, koji su od nas tražili da ‘vratimo u život’ ove terene, sa nadom da će doprineti sveukupno zdravijem odrastanju dece i mladih, kao i njihovih roditelja i deka i baka, jer je prostor prilagođen svim generacijama. Uredili smo i dvorišta četiri vrtića, ”Iskrica”, ”Pepeljuga”, ”Bubamara” i ”Čarolija” zato što su nam uslovi za zdravo i bezbedno odrastanje najmlađih prioritet”, istakao je u svom obraćanju na otvaranju terena predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević.

Proslavljeni košarkaš Dejan Tomašević izrazio je nadu da će ovaj jedinstveni teren građani umeti i da čuvaju, a stonoteniser Aleksandar Karakašević da će mnogi budući sportisti sada moći da ostvare svoje snove. Njima se pridružio i fudbaler Milan Borjan, koji je izrazio nadu da će mnogi sportski asovi ponići upravo na ovim idealno opremljenim terenima.

Mladi fudbaleri novog šampiona Srpske lige FK ”Zemun” podelili su majice novog prvoligaša i fudbalske lopte i pozvali na proslavu titule u subotu, 1. juna u 17 časova na Gradskom stadionu.

Na terenima i spravama sa rekreativcima družili su se košarkaši KK ”Zemun”, košarkašice kluba ”Grl basket” i članovi Bokserskog kluba ”Pinki”.

Okupljene građane su zabavili ansambli KUD ”Gardoš” i Di-džej Munja, a na sva tri terena su se odigravala međugeneracijska takmičenja sa isnpirisanim animatorima.

Košarkaški teren, opremljen modernim koševima, adaptabilan u teren za mali fudbal, sa izuzetno bezbednom podlogom, dečiji park sa spravama, obnovljenim klupama, prostorom za šah i ”Ne ljuti se, čoveče” i obnovljena teretana na otvorenom izuzetan su kompleks za sportove, rekreaciju, društvene igre i druženje, sportski centar sa svim pratećim komunalnim sadržajima, i o njima će se starati JKP ”Gradska čistoća” i JKP ”Zelenilo”.

preuzeto sa sajta opštine Zemun