Održana biciklijada u vrtiću Kolibri

Danas je u vrtiću ”Kolibri” organizovana biciklijada, a deca iz svih grupa uzela su učešće. Događju su prisustvovali predstavnici Gradske opštine Obrenovac.

Deca su ovom prilikom poakzale spretnost, ali i usvojena znanja o saobraćajnim pravilima.

– Učešće je uzelo svih 8 vaspitnih grupa. Zahvaljujući uslovima novoizgrađenog objekta, mogli smo da podelimo decu u grupe. Starija i najstarija grupa iskoristile su prostor pored vrtića, dve grupe su bile u dvorištu vrtića, dok je jaslena grupa bila na terasi i hodniku vrtića. Ovo je bio lep dan, deca su se rdovala, roditelji su prisustvovali događaju – rekla je odgovorni radnik vrtića ”Kolibri” Mirjana Trivić Babić.

Predsednik Komisije za saobraćaj opštine Obrenovac Ivan Stojić pohvalio je rad vaspitačica zaposlenih u Predškolskoj ustanovi ”Perka Vićentijević”, koje ulažu trud kako bi deca stekla što je moguće više znanja o bezbednom učestvovanju u saobraćaju.

– Deca su danas pokazala izuzetno znanje o stajanju, prelasku na pešačkom prelazu. Komisija za bezbednost saobraćaja opštine Obrenovac i nadalje baviće se edukacijom, kako najmlađih, tako i predškolaca i dece iz osnovnih škola. Ko god izađe iz svog dvorišta postaje učesnik u saobraćaju i ima određenu odgovornost, te bih s tim u vezi, zamolio naše vozače da obrate pažnju na najmlađe, da uspore pored škola, vrtića – rekao je Stojić.

preuzeto sa sajta Opštine Obrenovac