OPŠTINA VRAČAR DOBITNIK SPECIJALNOG PRIZNANJA ZAŠTITNIKA GRAĐANA

Gradska opština Vračar je po četvrti put dobitniK nagrade koju Zaštitnik građana dodeljuje gradovima, opštinama i gradskim opštinama koji su najviše doprineli razvoju pristupačnosti u 2022. godini. Gradskoj opštini Vračar dodeljeno je Specijalno priznanje za unapređenje pristupačnosti u oblasti informacija.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su Nikola Jelenković, šef Kabineta predsednika i Irena Lakobrija Delić, šefica Odseka za projekte.

Zamenik Zaštitnika građana Slobodan Tomić i zamenik generalnog sekretara SKGO Marko Tomašević, uručili su plaketu Nikoli Jelenkoviću koji je tom prilikom izjavio:

„Velika je čast što danas primamo ovu nagradu, jer je ona podstrek da i dalje radimo na unapređivanju pristupačnosti na opštini Vračar, kako samostalno, tako i kroz uspostavljenu međuopštinsku saradnju sa partnerima koja je veoma značajna, i sa partnerima iz Švedske, grada Boros, od kojih mnogo učimo. Nastavićemo da unapređujemo položaj osoba sa invaliditetom na različite načine, ali pre svega uklanjanjem barijera, kako bismo im omogućili ravnopravni pristup uslugama i informacijama, poboljšali kvalitet života i obezbedili socijalnu inkluziju.“

Grad Užice je dobio nagradu za unapređenje pristupačnosti u oblasti javnog prevoza, opština Vrnjačka Banja priznanje za unapređenje pristupačnosti objekata u oblasti sporta, a grad Kragujevac za unapređenje pristupačnosti sadržaja u oblasti kulture.