Otvoren 35. Festival humora za decu u Lazarevcu


U svečanoj sali Bilioteke „Dimitrije Tucović“ simboličnom predajom ključeva grada od strane predsednika GO Lazarevac Bojana Stevića učeniku četvrtog razreda OŠ „Knez Lazar“ Urošu Radosavljeviću svečano je otvoren 35. Međunarodni festival humora za decu.

„Zadovoljstvo mi je da predam ključeve grada u ruke mladom i iskusnom sugrađaninu Urošu Radosavljeviću, koji će narednih dana upravljati našom opštinom. Jubilarni 35. po redu Festival humora za decu je vrlo značajan za naš grad jer na jednom mestu okuplja pisce i dečije pesnike koji su ostavili trag u književnosti ali i stvaralaštvu za decu. Nadam se da ćemo narednih par dana uživati u bogatom programu i očekujem od naših malih sugrađana da će znati da nastave ovu tradiciju i da će utkanim putem, dugi niz decenija organizovati festival kako i dolikuje. Predajem ključeve grada svom nasledniku i nadam se da će naredna tri dana on biti u sigurnim rukama“, rekao je Bojan Stević ovom prilikom i dodao da je Festival humora za decu najlepša manifestacija koju Lazarevac ima jer su deca i njihova budućnost inspiracija svega onoga što svet odraslih radi.

Govoreći prisutnim gostima festivala predsednik GO Lazarevac Bojan Stević uputio je čestitke svim ovogodišnjim dobitnicima nagrada festivala i istakao da je opština Lazarevac i ove godine učinila sve da festival protekne u što boljoj atmosferi, prepunoj dečijih osmeha. Stević se ovom prilikom zahvalio svim institucijama, preduzećima kao i svim pojedincima koji su pomogli da se ovogodišnji festival održi.

Pre kraćeg kulturno umetničkog programa goste 35. Festivala humara za decu, među kojima je bio prisustan i veliki broj pisaca za decu pozdravila je ispred organizatora i direktorka Biblioteke „Dimitrije Tucović“ Jasmina Ivanković i direktorka Festivala Radmila Bulatović.

Svečanom otvaranju 35. Festivala humora za decu koje je održan u prostorijama Biblioteke „Dimitrije Tucović” u Lazarevcu, prethodio je svečani prijem koji je u zgradi opštine predsednik Bojan Stević upriličio za prisutne pisce i pesnike, prijatelje lazarevačkog festivala.

Ovom prilikom Stević se zahvalio prisutnim piscima i pesnicima za decu na pomoći i aktivnoj ulozi koju pružaju da lazarevačka manifestacija traje punih 35 godina. Bila je ovo prilika i da se ovogodišnjim dobitnicima Zlatnog Gašinog pera Branku Stevanoviću i Srebrnom Gašinom peru Dušku Domanoviću čestita na vrednim nagradama. Pored ovogodišnjih laureata na prijemu u opštini prisustvovalo je desetak pesnika i pisaca među kojima su bili i Slobodan Stanišić, Dejan Aleksić, Dragomir Ćulafić, Gordana Timotijević, Slavka Petković Grujičić, Tode Nikoletić i drugi.

Festival humora za decu trajaće do četvrtka, kada će biti zatvoren tradicionalnim maskenbalom čiji je početak najavljen za 17 časova na platou ispred Rudarske česme.

www.lazarevac.rs