OTVOREN NOVI „BEOGRADSKI BUVLJAK“ U RAKOVICI

Predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić i direktor JKP „Gradske pijace“ Beograd Bojan Bajagić danas su otvorili novi tržni centar na Miljakovcu – „Beogradski buvljak“ koji se nalazi u Vareškoj ulici. Svečano otvaranje je proteklo uz žurku na otvorenom i di-džeja.


„Otvaranje ovakvog tipa pijace je veliki projekat za Rakovicu, pre svega za građane koji žive u ovom delu grada, koji zaslužuju uređenu „buvlju pijacu” odnosno otvoreni tržni centar, u kome će građani moći da pazare odeću, tekstil, unikatni nakit, nameštaj, rasvetu, kućnu galanteriju, ali istovremeno i da posete zelenu pijacu sa prehrambenim proizvodima“, poručio je Simić.


Projekat je urađen u saradnji Grada Beograda, Gradske opštine Rakovica i JKP „Beogradske pijace“ i predstavlja novu modernu pijacu u sklopu koje je mini tržni centar. Nova buvlja pijaca prostire se na površini od 12.000 kvadratnih metara, od čega je pokriveno 4.000 kvadrata, što omogućava nesmetanu kupovinu bez obzira na vremenske uslove. Sa preko 230 novih štandova-tezgi, 60 novih lokala, i sa 130 parking mesta.