OTVOREN PARK MEĐUGENERACIJSKE SOLIDARNOSTI NA BANjICI

Kao rezultat ovogodišnjeg projekta međugeneracijske saradnje Republičkiog fonda PIO, pod nazivom „Zajedno do zdravih navika”, otvoren je Park međugeneracijske solidarnosti u ulici Dobrivoja Isailovića na Banjici. Park su otvorili direktor Fonda PIO Relja Ognjenović i Aleksandar Maksimović, član Veća Gradske opštine Voždovac, zajedno sa saradnicima, decom i penzionerima.

Ovaj obnovljeni park zamišljen je kao celina na otvorenom u kojem će mladi i stariji podjednako provoditi vreme u rekreaciji i uživanju. Za starije sugrađane postavljeni su stolovi za stoni tenis, parkovske klupe za odmor, dok je za najmlađe postavljen kompletan dečiji mobilijar i bezbedna podloga.

“Danas smo ovde gde otvaramo drugi po redu park Međugeneracijske solidarnosti, na Banjici. Prethodne godine smo to uradili u Bačkoj Palanci. Ono što nam je jako važno da pokažemo da, pored povećanja penzija od 14,8 odsto, pored 22.000 penzionera koje smo ove godine poslali u banje na deset dana, pored 55.000 paketa, pored plaćanja Olimpijade za penzionere, gde kompletna država učestvuje sa svim njihovim udruženjima, došli smo i do parkova gde ćemo naše penzionere uključiti u društveni život i posle njihovog radnog veka, gde će oni svojim iskustvom, svojim godinama uticati na naše mlade, kao što i slogan naše kampanje kaže: „Zajedno do zdravih navika”. Da stari pokažu mladima da je bitno i da uče, bitno je da se školuju, ali ono što nam je važno jeste, da usadimo sportski duh u naše mlade ljude kako bi oni sutra, kao sportisti od detinjstva, imali motiv više da se bore i na poslu i u svom kraju, u Mesnoj zajednici Banjica i na Voždovcu, ali i u celoj državi Srbiji”, izjavio je direktor Fonda PIO Relja Ognjenović.

preuzeto sa sajta opštine Voždovac