Počeli „Dani slovačke kulture“ u Galeriji 73

U četvrtak, 1. juna, svečanim otvaranjem izložbe grafika„Stepenice ka nebu“, Emilie Valentikove Labat, počela je manifestacija Dani slovačke kulture, koja se sedmi put za redom obeležava u Galeriji `73.

Prisutne zvanice u ime domaćina pozdravila je direktorka Galerije 73 Mirela Pudar koja je istakla višestruki značaj ove izložbe i zahvalila na podršci Ambasadi Slovačke u diplomatskoj kulturnoj misiji Galerije 73 koja se realizuje poslednjih godina.

Član Veća opštine Čukarica Branka Spaić Fleger zahvalila se slovačkom narodu na svesrdnoj podršci, izražavajući posebnu zahvalnost na iskrenom prijateljstvu.

Izložbu „Stepenice ka nebu“, Emilie Valentikove Labat, svečano je otvorio Boris Konček, treći sekretar Ambasade Slovačke u Beogradu. Naveo je da će Ambasada Slovačke uvek biti otvorena za buduću saradnju kojom se jačaju i unapređuju veze dva prijateljska naroda.

U muzičkom delu programa nastupila je Marijana Radosavljević, sopran, koja je izvela slovačku narodnu pesmu “Kopala Studienku” na temu slovačke himne i „Što se bore misli moje“ autora kralja Milana Obrenovića, koji je ovu pesmu napisao 1823. godine

Izložbu Emilie Valentikove u Galeriji `73 podržala je Ambasada Slovačke, GO Čukarica i Slovački kulturni klub u Srbiji.

Izložba će trajati do 6. juna

www.cukarica.rs