POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI GO SAVSKI VENAC I SRPSKOG ATLETSKOG SAVEZA

Zamenik predsednika Gradske opštine Savski venac Uroš Tripković i direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković potpisali su juče sporazum o saradnji u realizaciji projekta Dečja atletika na teritoriji opštine Savski venac.

Projektom koji je pokrenut uz podršku Srpskog atletskog saveza predviđen je besplatan program atletike za decu sa Savskog venca uzrasta od 1. do 4. razreda, kao i besplatna rekreativna atletika za uzrast od 5. do 8. razreda osnovne škole, koji će se realizovati u Atletskoj dvorani.

Prema rečima Uroša Tripkovića, opština Savski venac je prepoznala važnost ulaganja u bazični rad sa decom kroz pokretanje pilot programa za predškolce „Mala školica“, koji je obuhvatao tri bazična sporta – plivanje, gimnastiku i atletiku.

  • Kroz višemesečni rad i rezultate ostvarene kroz ovaj program uvideli smo potrebu za nastavak ulaganja u bazični sport, ali i važnost podizanja uzrasne granice, kako bi i sva deca osnovnoškolskog uzrasta sa naše opštine bila uključena u program Dečje atletike – rekao je Tripković i zahvalio Srpskom atletskom savezu što je omogućio da deca sa Savskog venca vežbaju i razvijaju se u najboljim uslovima.

Atletska dvorana Beograd je mesto gde će osnovci tokom ove školske godine moći besplatno da vežbaju uz nadzor i podršku atletskih i operativnih trenera opšte i dečje atletike.

www.savskivenac.rs