Predsednik GO Palilula Miroslav Ivanović primio džudiste ODŽK Beograd, šampione Evrope

Predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović primio je džudiste Omladinskog džudo kluba Beograd koji su pre nekoliko dana postali šampioni Evrope u seniorskoj konkurenciji. Ivanović je u svoje i u ime rukovodstava opštine čestitao džudistima na ovom velikom uspehu kakav nije zabeležen u istoriji ovog sporta na našim prostorima. „Ponosan sam, kao i svi građani naše Palilule, na ovome što ste uradili i što ste na završnom turniru Lige šampiona pobedili sve svoje protivnike i zasluženo osvojili pobednički pehar“, istakao je predsednik GO Palilula Miroslav Ivanović koji je, ovom prilikom, predstavnicima kluba obećao pomoć u obezbeđenju boljih uslova za treninge kako bi oni mogli da nastave da postižu uspešne rezultate.

Omladinski džudo klub Beograd osnovan je 1970. godine i do sada je tri puta bio šampion Srbije i višestruki vicešampion. Na evropskim i svetskim prvenstvima u pojedinačnoj konkurenciji u svim kategorijama, od kadeta do seniora, članovi kluba osvojili su više od 15 medalja , a poslednji veliki uspeh bilo je drugo mesto koje je na Prvenstvu Evrope 2022. godine osvojio Darko Brašnjović. Na završnom turniru Lige šampiona održanom u Beogradu prošle nedelje, ODŽK Beograd je u finalu savladao grčki Aris sa 3:0 i tako se domogao evropske titule. Klub trenutno ima više od 200 članova.

Prijemu kod predsednika GO Palilula prisustvovali su džudisti Darko Brašnjović, Zoran Milenović, Aleksandar Nerandžić i Filip Đinović, trener Nemanja Tomić, potpredsednik kluba Željko Radonjić, sportski diprktor Slaviša Nerandžić i generalni sekretar OSD Beograd Miša Savić.

www.palilula.org.rs