PREDSEDNIK OPŠTINE OBIŠAO NASELJE OFICIRSKA KOLONIJA

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević sa članom Veća GO Zemun Boškom Radovanovićem i sekretarom Sekretarijata za investicije Grada Beograda Lukom Petrovićem obišao je deo naselja Oficirska kolonija u Batajnici kako bi na terenu sagledao sve probleme sa kojima se svakodnevno susreću žitelji ovog naselja.

Oficirska kolonija decenijama već koristi internu kanalizacionu mrežu koja još uvek nije u sistemu održavanja JKP ”Beogradski vodovod i kanalizacija”. Potrebna je i rekonstrukcija interne saobraćajnice koja je u veoma lošem stanju.

U naselju je veliki broj krošnji koje ugrožavaju elektro i telekomunikacionu mrežu, pa je potrebno da se grane redovno orezuju. Građani su zamolili predsednika Kovačevića da im pomogne i u vezi sa održavanjem zelenih površina koje se nalaze oko dva sportska terena, kao i da se ova igrališta adekvatno osvetle.

Predsednik Gavrilo Kovačević je obećao okupljenim građanima, da će učiniti sve što može kako bi se što pre uspostavio komunalni red.

Da podsetimo, nekada su u ovom kraju živeli uglavnom oficiri koji su službovali na Batajničkom aerodromu i u okolnim kasarnama. Vremenom se demografska karta promenila, pa danas pored potomaka oficira žive i drugi meštani Zemuna.

www.zemun.rs