Prigradske opštine Beograda spremne za najveći fudbalski turnir: Obrenovac domaćin takmičenja

Tradicionalni turnir prigradskih opština sa teritorije grada Beograda, koji se održava već dugi niz godina, privlači pažnju ljubitelja fudbala širom prestonice. Ovogodišnje takmičenje biće održano 27. i 28. maja, a domaćin turnira biće Opština Obrenovac.

U nadmetanju za najboljeg učestvovaće Fudbalski savezi šest prigradskih opština: Obrenovac, Mladenovac, Lazarevac, Grocka, Barajevo i Sopot. Svi oni spremaju se za veliko takmičenje, a borba za titulu najbolje prigradske opštine u fudbalu uvek izaziva veliko interesovanje i uzbuđenje među navijačima.

Image

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević, organizovao je radni sastanak sa predstavnicima Fudbalskih saveza šest prigradskih opština, na kojem su putem žreba izvučeni sastavi grupa. Svi su se složili da će ovo biti izuzetno zanimljivo takmičenje, a predsednik Stanojević je izrazio nadu da će se sve utakmice odvijati u fer i sportskoj atmosferi.

Image

Ovaj tradicionalni turnir ima za cilj da okupi fudbalske klubove i navijače iz prigradskih opština, da podstakne razvoj fudbala u ovim delovima grada i da kreira pozitivnu atmosferu među njima. Učešće na turniru je odlična prilika za promociju opština i za predstavljanje njihovih fudbalskih klubova u najboljem svetlu.

Zbog situacije sa pandemijom koronavirusa, prošlogodišnje izdanje turnira je otkazano, ali se organizatori nadaju da će ove godine biti drugačije. U skladu sa preporukama nadležnih institucija, nadaju se da će se turnir održati u bezbednim uslovima za sve učesnike i publiku.

Image

Svi ljubitelji fudbala i navijači iz prigradskih opština sa teritorije grada Beograda, kao i svi ostali zainteresovani, pozvani su da dođu i podrže svoj omiljeni klub na ovogodišnjem turniru prigradskih opština.

Slike preuzete sa Facebook stranice Opstine Obrenovac