Radionica na temu digitalnog nasilja i bulinga u Opštini Zvezdara

Radionica na temu digitalnog nasilja i bulinga biće održana danas, 6.11.2023. sa početkom u 10 sati, u Velikoj sali Gradske opštine Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 77.

Radionica se realizuje i saradnji sa Centrom za nestalu i zlostavljanu decu, u okviru projekta ,,Stručni radnici u digitalnom svetu“, uz finansijsku podršku Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda, kao treća po redu obuka. Obuku vode doc. dr Jovana Škorić i MA Ružica Radović.

Projekat podrazumeva sprovođenje tri obuke za stručne radnike sa licencom zaposlenih u sistemu socijalne zaštite pod nazivom ,,Senzibilizacija stručnih radnika u domenu prevencije digitalnog nasilja“ (obuka je akreditovana kod Komore socijalne zaštite i nosi aktivne bodove za licencu stručnih radnika).

Deo obuke podrazumeva i premijerno emitovanje filma ,,Predugo“, tema filma je digitalno nasilje i buling. Do sada su sprovedene dve obuke.

Pored stručnih radnika iz sistema socijalne zaštite, obuka može biti dragocena i za zaposlene u osnovnom i srednjim školama kako bi se bolje upoznali sa vrlo aktuelnom temom u savremenom društvu i kako bi lakše prepoznali eventualne rizike za decu i mlade sa kojima svakodnevno rade.