Rančićeva kuća: „BEOGRAD NA TOČKOVIMA“ i „LIBERCUATRO TANGO ENSEMBLE“ u „Muzičkoj bašti“

Pokrenite se kroz vreme u zvezdanu prašinu starog Beograda!

Centar za kuluru Grocka i Fejsbuk grupa ljubitelja i znalaca „Bio jednom jedan Beograd“ vas pozivaju da prisustvujete otvaranju izložbe dokumentarnih fotografija „BEOGRAD NA TOČKOVIMA – Prašina i glamur“ u subotu 9. septembra od 18h u Rančićevoj kući, galeriji Centra za kulturu Grocka.

U nezaboravnom ambijentu vanvremenskog sklada Rančićeve kuće, u pitoresknoj Grockoj, biće predstavljene crno-bele fotografije iz porodičnih albuma i kolekcionarskih zbirki urednika i članova ove grupe.

Nesvakidašnja i uzbudljiva postavka svedoči o razvoju Beograda, a može se pogledati u Rančićevoj kući sve do kraja septembra, u čast dragocene kulturne manifestacije „Dani evropske baštine“.

Iste večeri, 9. septembra na letnjoj sceni Rančićeve kuće od 19:30h nastupiće „Libercuatro tango ensemble“ u okviru jubilarne desete „Muzičke bašte“ Centra za kulturu Grocka. Ansambl će publici predstaviti specifičnu tango kulturu, koja je 2009. godine uvrštena na UNESKO listu kulturnog nasleđa.

U bogatom kulturnom događaju učestvuje i Oldtajmer klub Beograd, sa revijalnom izložbom vremešnih četvorotočkaša u čarobnom ambijentu bašte Rančićeve kuće. Sigurno niste znali da je predsednik ovog kluba ljubitelja starih vozila Bora Nastasić, Gročanin i iz stare porodice u lepoj varoši kraj Dunava.

www.grocka.rs