Savski Venac podstiče kreativnost i društveno angažovanje srednjoškolaca kroz projekat ‘Tvoja ideja – u tvojoj zajednici

GO Savski venac i Kancelarija za mlade predstavili su novi omladinski projekat „Tvoja ideja – u tvojoj zajednici“, koji će uključiti srednje škole sa teritorije opštine. Projekat ima za cilj da omladini omogući da razviju kreativnost i predlože rešenja u oblastima ekologije, sporta i kulture.

Srednjoškolci će raditi u timovima, pod mentorstvom profesora, i kreirati predloge projekata. Svaka srednja škola ima pravo da kandiduje po jedan projekat za svaku od navedenih oblasti. Glasanje će biti javno i održaće se putem sajta. Pobednički projekat iz svake oblasti će biti finansiran od strane GO Savski venac.

Image

Projektne ideje timova će se temeljiti na potrebama mladih, relevantnosti za zajednicu, održivosti i dostupnosti. Osim toga, projekti će imati za cilj da razviju i održavaju veštine i socijalno povezivanje učenika.

„Ovo je zaista važan projekat za našu zajednicu i naše buduće lidere. Nadamo se da će srednjoškolci biti motivisani da se prijave i predlože svoje ideje“, izjavio je predstavnik GO Savski venac.

„Tvoja ideja – u tvojoj zajednici“ je još jedan primer angažmana gradske uprave u podršci razvoju mladih i njihovim idejama za budućnost.

Slike www.savskivenac.rs