Šetnja kroz umetnost: Gornji Dorćol – pravo u centar otkriva tajne beogradskih murala

Uzbudljiva šetnja pod nazivom „Gornji Dorćol – pravo u centar“ održava se danas, 2. jula, sa početkom u 9:00 časova. Ova jedinstvena tura će vas provesti kroz vreme i prikazati neke od prvih murala u Beogradu, sve do najnovijih umetničkih dela koja su možda nastala pre samo nekoliko dana. Polazna tačka šetnje je Rajićeva ulica, pored Akademije umetnosti.

Centar grada Beograda je dom brojnih grafitima ukrašenih zidova, koji možda nisu odmah uočljivi ili su čak namerno skriveni. U sklopu ove ture, imaćete priliku da upoznate likove kao što su Zuba, kralj Beograda i Sveti Džest, da saznate o vezi između šablona i starog epskog dela „Banović Strahinja“, da istražite fenomen Grobarskog Treš Romantizma i otkrijete mnoge druge priče koje se kriju na ulicama našeg grada.

Važno je napomenuti da je broj mesta na ovoj radionici ograničen, stoga je neophodno da se prijavite prethodno. Prijave se vrše u Uslužnom centru Gradske opštine Stari grad ili putem društvenih mreža.

Ova šetnja pruža jedinstvenu priliku da se uroni u bogatstvo ulične umetnosti Beograda i da se otkriju zanimljive priče koje se kriju iza grafitima i muralima. Ne propustite priliku da se upustite u ovo jedinstveno iskustvo koje će vas provesti kroz vreme i umetnost našeg prelepog grada.