Stručni skup medicinskih sestara u predškolskim ustanovama održan u Lazarevcu uz podršku lokalne samouprave

U Centru za kulturu u Lazarevcu juče je održan stručni skup medicinskih sestara iz predškolskih ustanova širom Srbije. Organizator ovog skupa je Predškolska ustanova “Rakila Kotarov Vuka”, uz podršku Gradske opštine Lazarevac, koja je ujedno i domaćin ovog važnog događaja.

Pored predstavnika brojnih institucija, ovom skupu prisustvovao je i predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima. Stević je u svom obraćanju izrazio svoje poštovanje prema medicinskim sestrama i naglasio da one imaju izuzetno važnu ulogu u našem društvu – brigu o zdravlju najmlađih sugrađana.

Image

„Stručnost, predanost i briga neizmerno su važni u osiguravanju sigurne i zdrave sredine za razvoj i rast naše dece“, rekao je Stević. On je takođe izrazio zahvalnost i poštovanje prema medicinskim sestrama iz Predškolske ustanove “Rakila Kotarov Vuka”, koje svakodnevno pružaju najbolju moguću zdravstvenu zaštitu deci na teritoriji opštine Lazarevac.

Kao predsednik opštine, Stević je istakao da se trude da poboljšaju uslove u vrtićima, te da će u ovoj godini biti pokrenuti važni projekti koji su vezani za predškolske ustanove. Ova podrška je od izuzetne važnosti za medicinske sestre, koje se svakodnevno suočavaju sa izazovima u radu.

Image

Stručni skup medicinskih sestara Srbije ima za cilj razmenu iskustava i nastavljen je u objektima Predškolske ustanove “Rakila Kotarov Vuka”. Ovaj skup je prilika da se medicinske sestre informišu o novim trendovima i praksama u oblasti zdravstvene zaštite dece, što će im omogućiti da još bolje obavljaju svoj posao i pružaju najbolju moguću negu najmlađim pacijentima.

Slike preuzete sa Facebook stranice Opštine Lazarevac