Trka Košutnjak Challenge Race 2023 u Pionirskom gradu

Trka Košutnjak Challenge Race 2023 je planirana za subotu, 27. maja, u Pionirskom gradu, prema najavi iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Organizacija ovog događaja je poverena Savezu za rekreaciju i fitnes Beograda, uz podršku navedenog sekretarijata. Dečja trka s preprekama će obuhvatiti tri različite kategorije: deca do sedam godina će trčati 400 metara, od osam do 10 godina će trčati 600 metara, dok će deca od 11 do 12 godina trčati 800 metara. Start dečje trke je zakazan za 10 časova. Nakon trke, u 11 časova će biti održana ceremonija dodele medalja najuspešnijim takmičarima u svakoj kategoriji.

Trka s preprekama za odrasle će započeti u podne, a dužina staze iznosi sedam kilometara. Ceremonija dodele medalja za najbolje takmičare u odrasloj kategoriji je predviđena za oko 13:30 časova.

Trenutno je prijavljeno 60 dece i 83 odrasle osobe, ali prijave će biti moguće i na dan trke.

Košutnjak Challenge Race predstavlja jedan od najzabavnijih događaja trčanja s preprekama, koji će se održati po jedanaesti put uzastopno u Pionirskom gradu u Košutnjaku. Učestvovanje na trci je otvoreno za rekreativce u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i za najmlađe rekreativce, kako je saopšteno u Beoinfo-u.

Slika danubeogradu.rs