TRKA SLOBODE OD JAKOVA DO ŠIMANOVACA

Ratnim stazama 3. raketnog Diviziona 250. raketne Brigade Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane otpočeta je biciklistička trka nazvana “Trka slobode” koja je startovala u Jakovu ispred kasarne.
Turistička organizacija Gradske opštine Surčin u saradnji sa Udruženjem ratnih vojnih veterana “Slobodno nebo Srbije” organizovali su biciklističku trku od Jakova do Šimanovaca povodom obeležavanja završetka NATO agresije na Srbiju.
Đorđe Aničić je istakao zahvalnost opštini Surčin na podršci izrazivši nadu da će ova trka postati tradicionalna i da će se održavati svake druge subote u julu.
On je rekao da učesnici trke prolaze pored raketnih položaja sa kojih su pripadnici 250. brigade RV i PVO delovali protiv neprijateljskih aviona.
Prema rečima predsednika opštine Surčin Stevana Šuše, koji je dao znak za start trke, ovaj događaj je trebalo mnogo ranije organizovati i da su vojnici i oficiri 3. raketnog diviziona oborili tzv “nevidljivi” avion F-117a kao i avione F 116 i strategijski B 52.

preuzeto sa sajta Opštine Surčin