„TROFEJ VRAČARA 2023“

Rukovodstvo Gradske opštine Vračar sa ponosom dočekuje septembar esec, koji je svake godine obeležen nizom prelepih manifestacija na našoj opštini. Tako je i ove subote, 9. septembra u srcu Vračara održan tradicionalni humanitarni turnir u basketu „Trofej Vračara 2023“ pod sloganom „Vračar igra za bolji život“. Čuburski park postao je mesto vrhunskog sportskog nadmetanja, timskog duha i dobrog druženja. Ovaj događaj okupio je entuzijaste za basket iz različitih delova Beograda, ukupno 27 ekipa spremnih da se bore za prestižnu titulu, a turnir je svečano otvorio predsednik Gradske opštine Vračar akademik prof. dr Milan A. Nedeljković. „Danas smo po sedmi put okupili najbolje basketaše na Vračaru. Još jedan lep dan za basket, za druženje i humanu akciju, koju sprovodimo svake godine, a ove godine za porodicu Todorović kojoj je preko potrebna naša pomoć. Mi smo nacija koja gaji strast prema košarci i raduje me što se ovde iz godine u godinu okuplja sve više ljubitelja ovog sporta i što uz igru i dobro druženje ujedno pomažemo našim komšijama Vračarcima“, izjavio je prvi čovek Gradske opštine Vračar na ceremoniji otvaranja.

„Trofej Vračara“ zajednički realizuju Gradska opština Vračar, Kancelarija za mlade GO Vračar i Savez sportova Vračara. Koordinator Kancelarije za mlade Bogdan Ristić istakao je da sve ekipe danas imaju jedan veliki zajednički cilj, a to je da pokažu humanost i igraju za bolji život. On je pozvao sve učesnike da pokažu pravi sportski duh i da se dobro zabave.

Turnir je pratio i pomoćnik predsednika Gradske opštine Vračar Marko Nikić, koji je istakao da je ovo događaj na koji je rukovodstvo Opštine Vračar posebno ponosno. „Danas je dan kada uspevamo da na jednom mestu okupimo mlade ljude iz celog Beograda, koji ispred svojih ličnih ciljeva i ambicija stavljaju ideju o zajedništvu, a pre svega o humanosti i dolaze sa velikom željom za pobedom, koliko za sportskom ali još većom za pobedom u rešavanju još jednog problema naših komšija koja je postala osnovni cilj našeg takmičenja. Svake godine Trofej Vračara ispriča jednu životnu priču i zaokružio jednu novu emociju. Kada smo počeli 2016. na iskrivljenom košu betonskog terena znali smo da su pred nama veliki izazovi, ali i velika dela koja će ostati iza nas“, izjavio je Marko Nikića i podsetio da je od početka turnira igrano za pomoć maloj Nikolini, porodici Jovanović, Viktoru, kao i da su prikupljena sredstva za postavljanje lifta za osobe sa invalititetom.

Ekipe su sa tribina bodrili član Veća Željko Nikčević i šef Kabineta predsednika Nikola Jelenković. U neizvesnoj završnici pobedničko postolje ove godine zauzela je ekipa „Novi Beograd“, dok je srebrno odličje zasijalo za ekipu „Gardoš BetOle“.

Učesnici turnira su na kraju takmičenja istakli da im ovakve sportske manifestacije pomažu da budu bolji prijatelji i da se osećaju srećnije kada pomažu drugima dok igraju basket sa društvom iz kraja. Istakli su da je na turniru igralo mnogo dobrih ekipa i da su time bili motivisaniji na terenu u želji da pobede jačeg protivnika.

Pokrovitelji i prijatelji ovogodišnjeg turnira su: Dunav osiguranje, Fizio Vračar, Fond Gradske opštine Vračar, AMSS, Skijališta Srbije, Krov Srbije – Stara planina, kompanija “Sport vision“, Raj voda,, Hama digitalna oprema, BiC, Božidarac, Učenički centar Beograd, Košarkaški save Srbije, Košarkaški savez Beograd, Sportski centar Mirko Sandić, restoran „Potpis“, Milenijum auto centar, Prosvetni pregled.

www.vracar.rs