TROJICE – SILAZAK SVETOG DUHA NA APOSTOLE – SLAVA GRADA LAZAREVCA

U nedelju, 4. juna 2023. godine, grad Lazarevac sprema se za veliko obeležavanje svoje Slave – Slizka svetog Duha na Apostole – Trojice. Ova važna srpska slava privući će pažnju građana i pružiti im priliku da se zajedno okupe u božanstvenoj sredini i proslave ovo značajno događaje.

Program obeležavanja Slave grada Lazarevca započinje svetom liturgijom u Hramu Svetog Velikomučenika Dimitrija, koja će se održati od 7:30 do 9:00 časova. Vernici će imati priliku da prisustvuju ovom svetom obredu i da se u molitvi i zajedništvu pripreme za nastavak svečanosti.

Nakon svete liturgije, planirana je litija, koja će se održati od 9:00 do 9:30 časova. Posle litije, u porti Hrama Svetog Velikomučenika Dimitrija, biće organizovano lomljenje slavskog kolača i posluženje. Ovo je trenutak kada se vernici zajedno raduju, dele kolač i proslavljaju Slavu grada Lazarevca. To je prilika da se obnove prijateljstva i pozdrave poznata lica, dok uživaju u autentičnim gastronomskim specijalitetima.

Obeležavanje Slave grada Lazarevca – Slizka svetog Duha na Apostole – Trojice, predstavlja značajan društveni događaj koji omogućuje građanima da se pridruže u jedinstvu i radosti, da obnove svoje duhovne veze i da pokazuju poštovanje prema tradiciji i veri. Ova svetkovina prelazi ukorak sa pokolenja na pokolenje i ostvaruje značajno ukrepljivanje zajedničkog identiteta i pripadnosti.

www.lazarevac.rs