U Mladenovcu održan Sajam zapošljavanja

Na jučerašnjem Sajmu zapošljavanja učestvovalo je 40 poslodavaca koji su iskazali potrebu za zapošljavanjem oko 400 radnika u oblasti mašinske, metalske, elektro, građevinske, ugostiteljske, saobraćajne i trgovačke struke.

Predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, istakao je uspešnu saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i dodao da je do sada organizovano osam sajmova, ali i realizovano niz drugih značajnih projekata.

„Kroz zajednički projekat koji se odnosi na lica iz teže zapošljivih kategorija, u prethodnih nekoliko godina, posao je dobilo više od 200 građana iz ove kategorije stanovništva i osoba sa invaliditetom. Takođe, radimo i na osposobljavanju nezaposlenih lica za pokretanje sopstvenog biznisa, kao i na obučavanju lica sa evidencije nezaposlenih za aktivno traženje posla. Saradnju ćemo nastaviti i u narednoj godini kako bismo pomogli našim sugrađanima koji traže posao, a tako i poslodavcima da dobiju kvalitetne radnike i povećaju broj zaposlenih, dok bi nezaposlena lica rešila svoj najvažniji porodični problem, a to je zaposlenje“, rekao je Glišić.

www.mladenovac.rs