U Skadarliji otvorena letnja turistička sezona u Beogradu

Letnja turistička sezona u Skadarliji je svečano otvorena danas podizanjem Skadarlijske zastave, a ovogodišnju čast da to učini pripala je poznatom glumcu Aleksandru Srećkoviću Kuburi. Uprkos kiši koja je prethodila ceremoniji, otvaranje je proteklo uspešno, kao i svake godine, a kiša nije imala nikakav uticaj na broj posetilaca koji su se uputili u ovaj poznati beogradski kvart.

Direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović, izjavio je za Tanjug: “Uspeli smo da organizujemo otvaranje pre kiše i bilo je uspešno, kao i obično. Kiša nije uticala na broj posetilaca. Interesantno je da oko 85 odsto gostiju koji trenutno borave u Beogradu su stranci. Takođe, do aprila meseca već smo zabeležili preko milion noćenja. Ako se ovaj trend nastavi, očekujemo da će ova godina biti rekordna za srpski turizam.“

Image

Ovi podaci ukazuju na sve veću popularnost Beograda kao turističke destinacije među stranim posetiocima. Skadarlija, poznata po svojim tradicionalnim kafanama, boemskom duhu i šarmu starih vremena, privlači pažnju turista koji žele da dožive autentičnu atmosferu i kulturnu baštinu srpske prestonice.

S obzirom na uspešan početak sezone i kontinuirani rast turističkih brojki, očekuje se da će broj posetilaca u Beogradu i dalje rasti tokom leta. Turistička industrija u Srbiji postaje sve značajnija privredna grana, a Beograd kao glavni grad igra ključnu ulogu u privlačenju stranih gostiju.

Slike: Tanjug