U ZEMUNU PODELJENI BEBI PAKETI RODITELJIMA

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević i ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić uručili su roditeljima bebi pakete u okviru projekta ”Bebo, dobrodošla u Zemun”, a koji, u cilju sprovođenja mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece, sprovode Opština i ovo Ministarstvo. Događaju je prisustvovala i načelnica Uprave GO Zemun Tijana Bakić.

Ukupna vrednost Projekta je 8,5 miliona dinara, od čega je pet miliona dinara opredelilo Ministarstvo, dok učešće Gradske opštine Zemun iznosi 3,5 miliona dinara, koja su namenjena za nabavku brendiranih bebi paketa koji sadrže sve ono što je potrebno za prvih par meseci kada u dom stigne novi član porodice, a sve u skladu sa Programom Saveta za brigu o deci i porodici GO Zemun.

”Pomoćnik predsednika Opštine Andrijana Kukolj je dala ideju da za sve novorođene Zemunke i Zemunce obezbedimo redovnu podelu bebi paketa. Očekujemo da ćemo i u budućnosti sprovoditi ovakve i slične akcije, koje će doprineti da roditeljima pomognemo u odgajanju mališana, kako bi natalitet bio veći. To je naš mali doprinos sa lokala”, rekao je predsednik Kovačević i prisutne podsetio da Gradska opština Zemun ima nekoliko takvih projekata koje sprovodi tokom godine, od ”Zemunskog prvaka” početkom septembra, do Trga otvorenog srca, kao i besplatnih predstava za decu na Gardošu u toku leta. Sve te aktivnosti Opština organizuje samo sa jednim ciljem, da dece bude što više, kako bi se pomoglo sugrađanima u podizanju novih naraštaja.

Ministarka prof. dr Darija Kisić je istakla da je Opština Zemun primer odlične prakse kako se podržavaju parovi sa decom i sprovodi natalitetna politika i podsetila da je 2011. godine stopa fertiliteta bila 1,4, dok poslednji rezultati pokazuju skok na 1,63, što je još daleko od željenih vrednosti koje bi trebalo da podstaknu ovakve aktivnosti.

”Prepoznali smo ovaj Projekat, jer nema lepšeg trenutka u životu svih nas od rođenja deteta. Srećni smo što smo danas u prilici da tu neopisivu radost podelimo sa roditeljima u Zemunu”, rekla je Kisić.

Prve pakete dobili su roditelji 40 novorođenih devojčica i 35 dečaka.

Gradska opšptina Zemun nastavlja sa Projektom i svaki roditelj koji se prijavi moći će da podigne svoj poklon paket ”Bebo, dobrodošla u Zemun”.

www.zemun.rs